Συλλογή Νομισμάτων

Συλλογή νομισμάτων δεν είναι μόνο ένα χόμπι ... είναι μια επένδυση. Κάθε νόμισμα που μπορεί να προσθέσετε στη συλλογή σας θα αποκτήσει αξία κατά τη διάρκεια των ετών.

Συλλογή Νομισμάτων

Περιγραφή

Η συλλογή νομισμάτων μπορεί να είναι ένα χόμπι και διασκεδαστικό αλλά και κερδοφορόρο.  Είναι ένα χόμπι που θα σας ενθουσιάσει γιατί μέσα από την αναζήτηση παλαιότερων αλλά και διαφορετικών νομισμάτων θα γνωρίσετε και την ιστορία τους και τα γεγονότα που σχετίζονται με αυτά.

Μαθαίνοντας πώς να γίνει ένας συλλέκτης νομισμάτων σημαίνει επίσης την εκμάθηση μιας νέας γλώσσας.

Συλλέκτες χρησιμοποιούν ένα κοινό λεξιλόγιο για να συζητήσουν τα κέρματα. Οι Ειδικοί όροι χρησιμοποιούνται για να περιγράψουν την κατάσταση και την αξία ενός νομίσματος, αλλά και με τι μοιάζει.

Άλλα οφέλη

Όταν είστε συλλέκτης νομισμάτων  κάτι που αποκτάτε σίγουρα είναι η «γνώση», διότι όταν ασχολείστε με το συγκεκριμένο χόμπι είναι δεδομένο ότι θα έχετε διαβάσει  για την πολιτική και οικονομική κατάσταση που επικρατούσε στη συγκεκριμένη εποχή εκεί που έκοβαν τα νομίσματα. 

Επίσης, αναπτύσσετε την παρατηρητικότητα σας διότι καλείστε να διακρίνετε μικρές λεπτομέρειες ή διαφορές  που εμφανίζονται στα νομίσματα.

Χρήσιμες συμβουλές

Θα πρέπει να είστε προσεκτικοί από πού παίρνετε τα νομίσματα σας, διότι  κυκλοφορούν πλαστά και ελαττωματικά. 

Επίσης πρέπει να διασταυρώνετε τις τιμές ώστε να μην πέφτετε θύματα απάτης.

Σε ποιους απευθύνεται

Το κοινό  που μπορεί να έχει η συλλογή νομισμάτων δεν έχει περιορισμούς, ούτε ηλικιακούς αλλά ούτε και οικονομικούς, όλοι μπορείτε να γίνετε συλλέκτες.

Τι πρέπει να θυμάστε

Να φροντίζετε να έχετε τα νομίσματα σας σε καλή κατάσταση και να τα συντηρείτε για να μην υπάρχουν αλλοιώσεις, διότι κάποια θα είναι αρκετά παλιά και ενδεχομένως να αρχίσουν να έχουν αλλοιώσεις στο χρώμα τους.

Που και πως

Έχετε τη δυνατότητα να βρείτε νομίσματα σε παλαιοπωλεία, μέσα από sites αλλά και blogs όπου θα συναναστρέφεστε με άλλους συλλέκτες νομισμάτων.

Ο εξοπλισμός σας δεν θα είναι κάτι πολύπλοκο χρειαστείτε ένα μεγεθυντικό φακό, ώστε να μπορείτε να δείτε τις λεπτομέρειες ενός κέρματος.

Θα πάρετε έναν πλαστικό χάρακα για τη μέτρηση του μεγέθους των νομισμάτων, ένα άλμπουμ για την αποθήκευσή τους, και ένα καλό βιβλίο αναφοράς νομισμάτων που θα σας δίνει ημερομηνίες, τα σήματα του νομισματοκοπείου, κατευθυντήριες γραμμές ταξινόμησης και τιμές.

Ενδεικτικό κόστος

Σε αντίθεση με ό, τι πιστεύουν οι περισσότεροι άνθρωποι, δεν χρειάζονται πολλά χρήματα.

Είναι εύκολο να ξεκινήσετε μια συλλογή νομισμάτων. Μπορείτε να ξεκινήσετε με κέρματα που έχετε ήδη στη διάθεσή σας.

Ελέγξτε τις τσέπες, το πορτοφόλι, συρτάρια σας και κάτω από τα μαξιλάρια του καναπέ.

Οι περισσότεροι άνθρωποι μένουν έκπληκτοι όταν ανακαλύψουν την ποικιλία των νομισμάτων που κρύβονται σε ξεχασμένες γωνιές του σπιτιού τους. 

Ένα ενδεικτικό κόστος είναι περίπου 40€ με μεγαλύτερο το κόστος στο άλμπουμ.

Συλλογή αποξηραμένων φυτών

Συλλογή αποξηραμένων φυτών

Η συλλογή αποξηραμένων φυτών είναι ένα χόμπι που σας φέρνει πιο κοντά στη φύση και εμπλουτίζει τις γνώσεις σας, καθώς η συλλογή κάθε δείγματος συνοδεύεται από πληροφορίες για το επιστημονικό όνομα του είδους, τις ιδιότητες και τα χαρακτηριστικά τους.

Συλλογή πετρωμάτων

Συλλογή πετρωμάτων

Η Γη είναι φτιαγμένη από πέτρα, από τα ψηλότερα βουνά μέχρι τον βαθύτερο ωκεανό. Χιλιάδες πετρώματα και ορυκτά διαφόρων τύπων έχουν βρεθεί στη Γη. Όμως το ζητούμενο δεν είναι να τα αποκτήσετε και να κάνετε μία συλλογή αλλά μέσα από αυτά θα πραγματοποιήσετε ένα ταξίδι πισω στο χρόνο και μάλιστα πολλών εκατομμυρίων ετών. Θα σας συναρπάσει!

Δημοφιλείς δραστηριότητες

Bungee Jumping

Bungee Jumping

Το Bungee jumping είναι μια δραστηριότητα που περιλαμβάνει άλμα από ένα ψηλό σημείο χρησιμοποιώντας ένα μεγάλο ελαστικό σχοινί . Το σημείο του άλματος μπορεί να είναι ένα κτίριο, γέφυρα ή γερανός, αλλά

Squash (Τοιχοσφαίριση)

Squash (Τοιχοσφαίριση)

Το Squash είναι ένα άθλημα που παίζεται από δύο ή τέσσερις παίκτες σε τέσσερις τοίχους με μια μικρή λαστιχένια μπάλα. Το Σκουός είναι ένα ταχέως εξελισσόμενο άθλημα που προσφέρει μια εξαιρετική προπόνηση.