Χορός

Ο χορός σας κρατάει σε φόρμα, βελτιώνει τη σωματική σας υγεία και αυξάνει τη διανοητική εξάσκηση του εγκεφάλου. Προσφέρει ψυχική και σωματική ευεξία. Ο χορός δεν είναι μόνο διασκεδαστικός και ρομαντικός, αλλά ανυψώνει τη διάθεση σας, αυξάνοντας τα επίπεδα ενδορφινών, που σας επιτρέπει να καταστείλετε τα συμπτώματα άγχους και κατάθλιψης -δύο από τους μεγαλύτερους εχθρούς του ανοσοποιητικού συστήματος!

Χορός

Περιγραφή

Ο χορός είναι μια ιδανική άσκηση και ένας διασκεδαστικός τρόπος για να διατηρήσετε μια καλή φυσική κατάσταση. Καθυστερεί τη διαδικασία της γήρανσης και σας κρατά νέους. Γυμνάζετε το σώμα σας, την καρδιά, τους πνεύμονες, ενισχύετε το κυκλοφορικό σας σύστημα, χάνετε εύκολα τα περιττά κιλά, τονώνετε την αυτοπεποίθησή σας, καταπολεμάτε το άγχος, εκφράζετε καλύτερα τα συναισθήματά σας.

Ο χορός κοινωνικοποιεί, αφού αφορά συνήθως δύο ή περισσότερους ανθρώπους, που βιώνουν έτσι τη χαρά της επαφής και της ομάδας.

Οι περισσότεροι χοροί είναι για αναψυχή και αυτο-έκφραση. Ο χορός ενισχύει την αυτοπεποίθηση και την αυτοπειθαρχία, βελτιώνει την αρμονία μεταξύ μυαλού και σώματος και δίνει μια αίσθηση της ευημερίας.   

Υπάρχουν πολλές μορφές χορού που μπορούν να λάβουν χώρα σε διάφορους κλειστούς ή ανοιχτούς χώρους. (Τάνγκο , Βαλς, Μπαλέτο, χορό της κοιλιάς, Λάτιν χοροί,  Παραδοσιακοί ελληνικοί χοροί, Break dance, R & B, Hip-hop κ.α).  

Εντάξτε λοιπόν το χορό στη ζωή σας και εκφράστε τα συναισθήματά σας μέσα από τα είδη που σας ταιριάζουν!

Οφέλη για την υγεία

Η ενασχόληση με το χορό είναι ένας τρόπος για να μείνετε σε φόρμα, να έχετε καλή διάθεση και ευεξία, να αποβάλετε το άγχος και την αρνητική ενέργεια. Παρέχει ένα ευρύ φάσμα σε σωματικά και ψυχικά οφέλη, όπως:

 • Βελτιώνει την κατάσταση της καρδιάς και των πνευμόνων σας.
 • Ισχυροποιεί το ανοσοποιητικό σας σύστημα.
 • Ισχυροποιεί τα οστά και μειώνει τον κίνδυνο εμφάνισης οστεοπόρωσης.
 • Αναζωογονεί την εγκεφαλική λειτουργία και τη μνήμη.
 • Αυξάνει τη μυϊκή δύναμη και την αντοχή.
 • Γίνεται καλύτερη διαχείριση του σωματικού βάρους.
 • Βοηθά στον έλεγχο του σακχάρου στο αίμα.

Άλλα οφέλη

O χορός ως μια από τις καλύτερες αεροβικές ασκήσεις δημιουργεί σώματα άξια θαυμασμού. Αυξάνει το ρυθμό του μεταβολισμού, βοηθάει στις καύσεις του οργανισμού και επομένως συμβάλλει στην απώλεια κιλών. Επιπλέον, η συστηματικής ενασχόληση με το χορό:

 • Βοηθά στη σύσφιγξη των κοιλιακών, δυναμώνει τον κορμό και γυμνάζει τα άκρα, ενώ παράλληλα χαρίζει ευλυγισία.
 • Βελτιώνει τη στάση του σώματος και το βάδισμα.
 • Συμβάλλει στην ψυχική ισορροπία και είναι μια διέξοδος από την καθημερινότητα και το στρες.
 • Ενισχύει την ψυχολογία σας και δίνει πνευματική ευεξία.
 • Βελτιώνει το συντονισμό, την ευκινησία και την ευελιξία.
 • Παρέχει δεξιότητες ισορροπίας και χωρικής αντίληψης.
 • Αυξάνει τη σωματική εμπιστοσύνη.
 • Δημιουργεί μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση και αυτοεκτίμηση.
 • Ενισχύει την κοινωνικοποίηση και δημιουργεί νέες παρέες.

Χρήσιμες συμβουλές

8 συμβουλές εάν σκέφτεστε να ασχοληθείτε με το χορό συστηματικά:

 1. Δείτε το γιατρό σας για ένα check-up, αν έχετε μία ιατρική πάθηση, είστε υπέρβαροι, ή είστε άνω των 40 ετών.
 2. Κάνετε διατάσεις και προθέρμανση πριν ξεκινήσετε μια συνεδρία χορού.
 3. Πίνετε άφθονο νερό πριν, κατά τη διάρκεια και μετά το χορό.
 4. Βεβαιωθείτε ότι έχετε ξεκουραστεί μεταξύ των μαθημάτων χορού.
 5. Μην πιέζετε τον εαυτό σας πάρα πολύ, ειδικά αν είστε αρχάριος.
 6. Φορέστε τα κατάλληλα παπούτσια, ανάλογα με το ύφος του χορού.
 7. Εκτελέστε τακτικές ασκήσεις για την ενίσχυση των ποδιών.
 8. Κάντε διατάσεις μετά από την ολοκλήρωση του μαθήματος.

Σε ποιους απευθύνεται

Ο χορός απευθύνεται σε όλους ανεξαρτήτως φύλου και ηλικίας. Δεν απαιτούνται ιδιαίτερες ικανότητες ή ταλέντο. Το μόνο που χρειάζεται είναι θέληση και καλή διάθεση.

Τι πρέπει να θυμάστε

Ο χορός είναι ένας τρόπος για να μείνετε σε φόρμα ανεξαρτήτου ηλικίας και σωματότυπου.

Καθυστερεί τη διαδικασία της γήρανσης και σας κρατά νέους.

Ενισχύει την ψυχολογία σας και την πνευματική ευεξία, ενώ είναι μια διέξοδος από την καθημερινότητα και το στρες.

Που και πως

Μετά τα πρώτα μαθήματα θα γνωρίζετε τα βασικά βήματα και θα μπορείτε να αναγνωρίζετε κάθε ρυθμό. O χρόνος που χρειάζεται για να είστε σε θέση να χορεύετε είναι υποκειμενικός, και εξαρτάται από την προσπάθειά σας και από το στόχο που έχετε θέσει. Γενικά, 2 ώρες μαθημάτων την εβδομάδα για ένα χρόνο συνήθως αρκούν για να μάθετε να χορεύετε αρκετά καλά.

Ένα μάθημα διαρκεί περίπου ~50΄. Στις περισσότερες σχολές συνήθως το μάθημα αρχικά περιλαμβάνει ένα μείγμα χορών, ώστε ο μαθητής μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα να γνωρίσει τις βασικές τους αρχές και να συνεχίσει με το είδος που επιθυμεί αργότερα.

Ενδεικτικό κόστος

Τα ομαδικά μαθήματα συνήθως κοστίζουν από 5- 15€ την ώρα.  Τα ιδιαίτερα μαθήματα κυμαίνονται από 20 έως και 40 € την ώρα.

Οι περισσότερες σχολές εκτός από τη χρέωση ανά μάθημα, προσφέρουν οικονομικά πακέτα παρακολούθησης μαθημάτων για ένα συγκεκριμένο χρονικό διάστημα.

Βρες παρέα για Χορός

Θέατρο

Θέατρο

Με το θέατρο, θα ανακαλύψετε ότι το μυαλό, το σώμα και ο συναισθηματικός σας κόσμος λειτουργούν ταυτόχρονα με στόχο να επιτευχθεί επικοινωνία με τους άλλους ηθοποιούς στη σκηνή αλλά και με το κοινό. Είναι μια πολυδιάστατη διαδικασία που χρειάζεται πολλή πρακτική εξάσκηση και συγκέντρωση!

Δημοφιλείς δραστηριότητες

Bungee Jumping

Bungee Jumping

Το Bungee jumping είναι μια δραστηριότητα που περιλαμβάνει άλμα από ένα ψηλό σημείο χρησιμοποιώντας ένα μεγάλο ελαστικό σχοινί . Το σημείο του άλματος μπορεί να είναι ένα κτίριο, γέφυρα ή γερανός, αλλά

Squash (Τοιχοσφαίριση)

Squash (Τοιχοσφαίριση)

Το Squash είναι ένα άθλημα που παίζεται από δύο ή τέσσερις παίκτες σε τέσσερις τοίχους με μια μικρή λαστιχένια μπάλα. Το Σκουός είναι ένα ταχέως εξελισσόμενο άθλημα που προσφέρει μια εξαιρετική προπόνηση.