Kitesurfing

Το Kitesurfing θεωρείται ως η πιο δυναμική, γρήγορη και συναρπαστική από κάθε άλλη δραστηριότητα στο νερό. Είναι ένα από τα πιο απαιτητικά θαλάσσια σπορ, το οποίο συνδυάζει ταυτόχρονα τη ταχύτητα, την ισορροπία, και τη δύναμη στην πλοήγηση της σανίδας και του χαρταετού.

Kitesurfing

Περιγραφή

Kitesurfing είναι ένα άθλημα για άτομα που αναζητούν την περιπέτεια, τη συγκίνηση και αγαπούν το νερό, τα κύματα, τη ταχύτητα και θέλουν να νιώθουν τη δύναμη στα χέρια τους.

Είναι το ταχύτερα αναπτυσσόμενο άθλημα νερού στον κόσμο.

Το μεγάλο του πανί είναι στη λογική του χαρταετού και σε σχήμα ημισελήνου, που το κάνει πολύ δημοφιλές άθλημα τα τελευταία χρόνια σε όλο το κόσμο.

Οι kite surfers χρησιμοποιούν μια μικρή σανίδα του surf και είναι δεμένοι με ιμάντες από ένα μεγάλο χαρταετό που τους τραβάει κατά μήκος της επιφάνειας του νερού. Ο χαρταετός συνδέεται με μεγάλες ουρές- ιμάντες (30m) με μια οριζόντια μπάρα- οδηγό, που χρησιμοποιεί ο αναβάτης για να κατευθύνει τον χαρταετό.

Αυτός ο τύπος surfing σας επιτρέπει να αποκτήσετε υψηλή ταχύτητα στην επιφάνεια του νερού, να πραγματοποιήσετε μεγάλα άλματα, καθώς και την εκτέλεση περιστροφών στον αέρα με την άριστη χρήση του εξοπλισμού, της ταχύτητας και το άψογο πιλοτάρισμα του χαρταετού.

Οφέλη για την υγεία

Το kitesurfing δεν είναι μόνο ένα extreme sport, αλλά και μία από τις καλύτερες ασκήσεις για το σώμα σας και το μυαλό σας. 

 • Συνδυάζει αεροβική γυμναστική με ασκήσεις αντίστασης για να διατηρήσετε ένα ιδανικό σωματικό βάρος.
 • Προκαλεί έκρηξη αδρεναλίνης η οποία  δημιουργεί μεγάλη αίσθηση ευεξίας.
 • Μειώνει το στρες και ενισχύει το ανοσοποιητικό σας σύστημα και σας επιτρέπει να έχετε μια καλύτερη και πιο δυνατή υγεία.
 • Αναπνέετε καθαρό αέρα μακριά από το καυσαέριο και τη μονοτονία της πόλης.
 • Αναζωογονεί και ενεργοποιεί το μυαλό συνδυάζοντας τη δράση του αέρα με τη ταχύτητα πλοήγησης στο νερό.

Άλλα οφέλη

 • Τονώνει το σώμα, ειδικά την άνω περιοχή του σώματος, τα χέρια και την κοιλιά. 
 • Ενδυναμώνει τους μύες των χεριών και των ποδιών και βελτιώνει την ισορροπία.
 • Αυξάνει τα αντανακλαστικά και την ικανότητα άμεσης αντίδρασης.
 • Βελτιώνει το συντονισμό της κίνησης των χεριών και των ματιών.
 • Αναπτύσσει το σεβασμό για την θάλασσα, τα ζώα και τη φύση γενικότερα.
 • Θα γνωρίσετε ανθρώπους με τους οποίους θα μπορείτε να μοιράζεστε τις εμπειρίες σας και να συνομιλείτε ευχάριστα για το κοινό σας πάθος.
 • Βοηθάει να ζήσετε νέες έντονες αισθήσεις, όπως την αίσθηση της πτήσης, αυξάνοντας τα επίπεδα ευχαρίστησης και ευτυχίας.

Χρήσιμες συμβουλές

Θα πρέπει να εκπαιδευτείτε σε όλες τις βασικές δεξιότητες και γνώσεις σχετικά με τα μέτρα ασφαλείας για την πρόληψη και αποφυγή τραυματισμών. Για το σκοπό αυτό ένα σύνολο κανονισμών και ρυθμίσεων έχει διατυπωθεί και διάφορα σχετικά σεμινάρια έχουν αναπτυχθεί.

Σε ποιους απευθύνεται

Απευθύνεται σε όλους, άντρες και γυναίκες, ανεξαρτήτου ηλικίας, με μόνη προϋπόθεση να γνωρίζετε κολύμπι.

Τι πρέπει να θυμάστε

Το kitesurfing μπορείτε να το απολαύσετε κατά τη διάρκεια των διακοπών ή ακόμη και κατά τις ώρες του ελεύθερου χρόνου σας.

Είναι ένα άθλημα που προσφέρει έντονη οπτική ευχαρίστηση και για το λόγο αυτό υπάρχει τεράστια ζήτηση για kitesurfing κατά τη διάρκεια των διακοπών.

Με το kitesurfing θα ανακαλύψετε πληθώρα συγκινήσεων και εμπειριών.

Είναι απολαυστικό ακόμη και κατά τη διάρκεια της εκπαίδευσης και μπορεί να σας ταξιδέψει σε μερικά από τα πιο εντυπωσιακά και ρομαντικά μέρη του κόσμου.

Που και πως

Για να μάθετε kitesurfing και τελικά να αποκτήσετε τις απαραίτητες δεξιότητες, θα πρέπει να αφιερώσετε μερικές ώρες την εβδομάδα στην εκμάθηση των βασικών αλλά και κάποιων τεχνικών.

Η εκμάθηση από ειδικούς είναι σημαντική για να μπορέσετε να μάθετε σωστά τις βασικές τεχνικές. Θα μάθετε πως να ξεκινάτε, να σηκώνετε και να προσγειώνετε τον χαρταετό με ασφάλεια.

Θα μάθετε επίσης πώς να χρησιμοποιείτε το χαρταετό σωστά κατά τη διάρκεια του kitesurfing και πώς να κινείτε το σώμα σας στην παραλία καθώς πηγαίνετε για να μπείτε στο νερό και τέλος, πως να ξεκινήσετε προκειμένου να σταθείτε πάνω στη σανίδα.

Το kitesurfing στις διακοπές προϋποθέτει προορισμούς ιδανικών καιρικών συνθηκών.

Ενδεικτικό κόστος

Το ενδεικτικό κόστος ενοικίασης του απαραίτητου εξοπλισμού είναι 40-50€ ανά ώρα ή 100€ ανά ημέρα. Ενώ, η αγορά του απαραίτητου εξοπλισμού ξεκινά από τα 750€.

Τα μαθήματα kitesurfing κυμαίνονται συνήθως 40-60€ ανά ώρα.

Βρες παρέα για Kitesurfing

Bungee Jumping

Bungee Jumping

Το Bungee jumping είναι μια δραστηριότητα που περιλαμβάνει άλμα από ένα ψηλό σημείο χρησιμοποιώντας ένα μεγάλο ελαστικό σχοινί . Το σημείο του άλματος μπορεί να είναι ένα κτίριο, γέφυρα ή γερανός, αλλά είναι επίσης δυνατό να πηδήξει κάποιος από ένα κινητό αντικείμενο, όπως αερόστατο ή ελικόπτερο που έχει τη δυνατότητα να αιωρείται πάνω από το έδαφος.

Ράφτινγκ

Ράφτινγκ

Το Ράφτινγκ είναι ομαδικό σπορ κατάβασης ποταμού με φουσκωτή βάρκα, το οποίο απαιτεί ομαδική δουλειά, προκαλεί έντονες συγκινήσεις και γυμνάζει όλο σας το σώμα.

Ελεύθερη Πτώση

Ελεύθερη Πτώση

Αφήσετε πίσω σας το αεροπλάνο και να πέστε στο κενό από τα 5, 10 ή ακόμα και 13 χιλιάδες πόδια. Η ελεύθερη πτώση είναι μία από τις συναρπαστικότερες εμπειρίες που μπορεί κανείς να ζήσει!

Δημοφιλείς δραστηριότητες

Bungee Jumping

Bungee Jumping

Το Bungee jumping είναι μια δραστηριότητα που περιλαμβάνει άλμα από ένα ψηλό σημείο χρησιμοποιώντας ένα μεγάλο ελαστικό σχοινί . Το σημείο του άλματος μπορεί να είναι ένα κτίριο, γέφυρα ή γερανός, αλλά

Squash (Τοιχοσφαίριση)

Squash (Τοιχοσφαίριση)

Το Squash είναι ένα άθλημα που παίζεται από δύο ή τέσσερις παίκτες σε τέσσερις τοίχους με μια μικρή λαστιχένια μπάλα. Το Σκουός είναι ένα ταχέως εξελισσόμενο άθλημα που προσφέρει μια εξαιρετική προπόνηση.