Ψάρεμα με καλάμι

Το ψαρεμα είναι ένα διασκεδαστικό , παρεϊστικο αλλά και φυσιολατρικό χόμπι, για το οποίο δεν χρειάζονται ιδιαίτερες γνώσεις , το μόνο που χρειάζεστε είναι να έχετε τις απαραίτητες βάσεις, ώστε να τα καταφέρετε.

Ψάρεμα με καλάμι

Περιγραφή

Το ερασιτεχνικό ψάρεμα έχει γίνει ιδιαίτερα δημοφιλές τα τελευταία χρόνια.  Θα διαπιστώσετε πόσο διασκεδαστικό είναι αλλά δεν μπορείτε να είστε ποτέ σίγουροι για το αποτέλεσμα, και δεν πρέπει να το αντιμετωπίζετε ως ανταποδοτικό, δηλαδή πόσα χρήματα επενδύετε για δολώματα ή εξοπλισμό  και να περιμένετε την ανάλογη ψάρια.

Θα πρέπει να αφιερώσετε αρκετό χρόνο για το ψάρεμα διότι είναι ένα χόμπι που χρειάζεται υπομονή και επιμονή για να «τσιμπήσουν» τα ψαράκια. 

Επίσης θα πρέπει να βρείτε ένα μέρος ασφαλές και να πηγαίνετε με παρέα διότι είναι πιο εύκολο και ευχάριστο. Επίσης θα πρέπει να γνωρίζετε τι ψαρεύετε και που, ώστε να είστε πιο αποτελεσματικοί στη ψαριά σας.

Άλλα οφέλη

Μέσα από το ψάρεμα γεμίζετε με ευχαρίστηση και αγαλλίαση έρχεστε σε επαφή με τη φύση και μαθαίνετε να σέβεστε το περιβάλλον και ακόμα περισσότερο τη θάλασσα και να μην παραβιάζετε περιορισμούς που υπάρχουν για τα ψάρια.

Χρήσιμες συμβουλές

Να ψαρεύετε πρωί ή βράδυ  δηλαδή τις ώρες που τρώνε τα ψάρια.  Επίσης το κάθε ψάρι έχει και διαφορετικό μέρος που συχνάζει επομένως θα πρέπει να γνωρίζετε που θα τα βρείτε. Σημαντικό επίσης είναι όταν ψαρεύετε με το καλάμι να είναι σωστό στο ζύγισμα, έτσι ώστε να μην επιβαρύνει το χέρι σας.

Σε ποιους απευθύνεται

Επειδή μπορεί να μη γνωρίζετε από ψάρεμα, δε  σημαίνει ότι δεν μπορείτε να ασχοληθείτε μ’αυτό. 

Ολοι μπορείτε να ασχοληθείτε με το ψάρεμα!

Τι πρέπει να θυμάστε

Είναι βασικό να αποφασίσετε με ποια τεχνική ψαρέματος με καλάμι θα ασχοληθείτε, ώστε να προχωρήσετε ανάλογα  και στην επιλογή του εξοπλισμού σας.

Που και πως

Όπως έχουμε προαναφέρει , σίγουρα θα πρέπει να είναι ένα ασφαλές μέρος για ψάρεμα και θα πρέπει να είστε με παρέα. Επίσης καλό είναι να επιλέγετε μέρος που ψαρεύουν κι άλλοι, αφού αυτό είναι ένδειξη ότι υπάρχουν ψάρια.

Για το ξεκίνημα αναζητήστε καθοδήγηση είτε αγοράζοντας ένα σχετικό βιβλίο, είτε ψάχνοντας στο διαδίκτυο ή πηγαίνοντας σε κάποιο κατάστημα με είδη ψαρέματος.

Ενδεικτικό κόστος

Ο εξοπλισμός για ψάρεμα δεν κοστίζει πολύ. Μπορείτε να ξεκινήσετε με περίπου 20€ για καλάμι και δόλωμα.  Όσο θα βελτιώνεστε και θα αποκτάτε εμπειρία θα μπορείτε να βελτιώνετε τον εξοπλισμό σας. 

Είναι κρίμα να επενδύσετε σε ένα ακριβό καλάμι και να μη ξέρετε να το χειριστείτε αλλά και ενδεχομένως να το καταστρέψετε.

Κολύμβηση

Κολύμβηση

Η κολύμβηση είναι ένα από τα πιο δημοφιλή αθλήματα στην Ελλάδα. Η χώρα μας περιβάλλεται από νερό και η κολύμβηση είναι ένα από τα μεγάλα πάθη μας. Εκτός του ότι είναι διασκέδαση, το κολύμπι είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να διατηρείστε σε φόρμα, να παραμείνετε υγιείς και να κάνετε φίλους.

Ράφτινγκ

Ράφτινγκ

Το Ράφτινγκ είναι ομαδικό σπορ κατάβασης ποταμού με φουσκωτή βάρκα, το οποίο απαιτεί ομαδική δουλειά, προκαλεί έντονες συγκινήσεις και γυμνάζει όλο σας το σώμα.

Υποβρύχιες Καταδύσεις

Υποβρύχιες Καταδύσεις

Η υποβρύχια κατάδυση είναι συναρπαστική. Σας μεταφέρει σε έναν εντελώς διαφορετικό, εντυπωσιακό κόσμο με τους δικούς του κανόνες και την δική του απαράμιλλη ομορφιά!

Δημοφιλείς δραστηριότητες

Bungee Jumping

Bungee Jumping

Το Bungee jumping είναι μια δραστηριότητα που περιλαμβάνει άλμα από ένα ψηλό σημείο χρησιμοποιώντας ένα μεγάλο ελαστικό σχοινί . Το σημείο του άλματος μπορεί να είναι ένα κτίριο, γέφυρα ή γερανός, αλλά

Squash (Τοιχοσφαίριση)

Squash (Τοιχοσφαίριση)

Το Squash είναι ένα άθλημα που παίζεται από δύο ή τέσσερις παίκτες σε τέσσερις τοίχους με μια μικρή λαστιχένια μπάλα. Το Σκουός είναι ένα ταχέως εξελισσόμενο άθλημα που προσφέρει μια εξαιρετική προπόνηση.