Sudoku

To Sudoku είναι ένα από το πιο δημοφιλή παιχνίδια αριθμών που μπορείτε να παίξετε καθημερινά. Παίζοντας συχνά sudoku, ουσιαστικά εκγυμνάζετε το μυαλό σε εντατική βάση. Το Sudoku απαιτεί από τους παίκτες να σκέφτονται στρατηγικά και να λύνουν τα προβλήματα δημιουργικά.

Sudoku

Περιγραφή

Το Sudoku είναι ένα από το πιο δημοφιλή παιχνίδια αριθμών που μπορείτε να παίξετε καθημερινά. Για όσους δεν γνωρίζετε, το Σουντόκου είναι ένα παιχνίδι αριθμών στο οποίο πρέπει να συμπληρώσετε όλα τα κενά τετραγωνίδια σε ένα παζλ βάσει συγκεκριμένων κανόνων.

Ακριβώς όπως η σωματική άσκηση είναι απαραίτητη για σωματική υγεία και ευεξία, το ίδιο ισχύει και με το μυαλό που χρειάζεται κάποιου είδους άσκηση για να παραμένει νέο και σε εγρήγορση. Παίζοντας sudoku συχνά, ουσιαστικά εκγυμνάζετε το μυαλό σε εντατική βάση!

Το Sudoku απαιτεί από τους παίκτες να σκέφτονται στρατηγικά και να λύνουν τα προβλήματα δημιουργικά. Ακόμη και όταν σταματήσετε ένα παιχνίδι στη μέση και το ξαναρχίσετε αργότερα θα πρέπει να ξεκινήσετε την όλη διαδικασία σκέψης από την αρχή, πράγμα που βοηθάει στην ανάπτυξη των δεξιοτήτων της συγκέντρωσης και της επαν - ιεράρχησης των δεδομένων.

Το σίγουρο είναι ότι η ενασχόληση με το Sudoku δεν είναι χάσιμο χρόνου. Αντίθετα υπάρχουν πολλά οφέλη, με ένα από τα μεγαλύτερα και σημαντικότερα είναι ότι κρατά τον εγκέφαλό σας ενεργό και ενισχύει τη λειτουργία του.

 

Οφέλη για την υγεία

  • Βελτιώνει τη μνήμη και τους λογικούς συνειρμούς.
  • Διεγείρει τη σκέψη και το μυαλό.
  • Μειώνει τις πιθανότητες εμφάνισης συμπτωμάτων άνοιας ή Αλτσχάιμερ. 

Άλλα οφέλη

  • Αποκτάτε την αίσθηση του χρόνου κάνοντας τα πράγματα πολύ πιο γρήγορα.
  • Αυξάνει την ικανότητα συγκέντρωσης.
  • Προσφέρει ικανοποίηση και ευχαρίστηση ιδιαίτερα με την επίλυση δύσκολων γρίφων.
  • Προκαλεί ένα αίσθημα ηρεμίας και ευταξίας.
  • Παρέχει απόδραση από την καθημερινή ρουτίνα.
  • Σας εκπαιδεύει στην γρήγορη και αποτελεσματική σκέψη.

Χρήσιμες συμβουλές

Με το συχνό παιχνίδι, αποκτάτε την ικανότητα να λύνετε γρηγορότερα και όλο πιο δύσκολους γρίφους, προχωρώντας κάθε φορά σε πιο δύσκολο επίπεδο. Με την εξάσκηση του μυαλού θα γίνετε πιο ευτυχισμένοι και θα νιώθετε πιο έξυπνοι.

Αξίζει, εφεξής, να διαθέσετε λίγο χρόνο για να παίξτε Sudoku καθημερινά!

Σε ποιους απευθύνεται

Το Sudoku απευθύνεται σε όλες τις ηλικίες, από τα παιδιά μέχρι τους ηλικιωμένους. Υπάρχουν ειδικά σχεδιασμένα παιχνίδια που ανταποκρίνονται στις ανάγκες όλων.

Επίσης είναι μια εξαιρετική εμπειρία που μπορούν να μοιραστούν οι γονείς με τα παιδιά τους και να παίξουν μαζί.

Που και πως

Υπάρχουν περιοδικά αποκλειστικά με Sudoku, αλλά και περιοδικά και εφημερίδες που περιλαμβάνουν στη θεματολογία τους κάποια προς επίλυση.

Ωστόσο, εύκολα μπορείτε να έχετε πρόσβαση μέσω διαδικτύου σε μια πληθώρα παιχνιδιών όσο και μέσα από εφαρμογές για τα τηλέφωνα smartphones και tablets.

Σκάκι

Σκάκι

Το σκάκι είναι ίσως το ιδανικότερο παιχνίδι για να ακονίσετε το μυαλό σας, αλλά και να επωφεληθείτε διαχρονικά από στην πνευματική και ψυχική υγεία που προσφέρει.

Παζλ συναρμολόγησης

Παζλ συναρμολόγησης

H επίλυση παζλ σε τακτική βάση έχει πολλά εκπαιδευτικά οφέλη και εξασκούν τον ανθρώπινο εγκέφαλο. Τα συν αρμολογούμενα παζλ ειδικά καλλιεργούν την συγκέντρωση και αφοσίωση στο στόχο, τη ψυχική αντοχή, την υπομονή, την παρατηρητικότητα και τους λογικούς συνειρμούς.

Τάβλι

Τάβλι

Το τάβλι είναι ένα από τα αρχαιότερα παιχνίδια στον κόσμο, ιδιαίτερα διαδεδομένο στην Ελλάδα και παίζεται από δύο παίκτες. Είναι ένα επιτραπέζιο παιχνίδι τεχνικό αλλά και τυχερό, αφού λόγω της ύπαρξης του ζαριού μπορεί να ευνοήσει τον έναν ή τον άλλο παίκτη.

Δημοφιλείς δραστηριότητες

Bungee Jumping

Bungee Jumping

Το Bungee jumping είναι μια δραστηριότητα που περιλαμβάνει άλμα από ένα ψηλό σημείο χρησιμοποιώντας ένα μεγάλο ελαστικό σχοινί . Το σημείο του άλματος μπορεί να είναι ένα κτίριο, γέφυρα ή γερανός, αλλά

Squash (Τοιχοσφαίριση)

Squash (Τοιχοσφαίριση)

Το Squash είναι ένα άθλημα που παίζεται από δύο ή τέσσερις παίκτες σε τέσσερις τοίχους με μια μικρή λαστιχένια μπάλα. Το Σκουός είναι ένα ταχέως εξελισσόμενο άθλημα που προσφέρει μια εξαιρετική προπόνηση.