Αστρονομία

Η αστρονομία είναι από τις παλαιότερες επιστήμες και αυτό το ταξίδι εξερεύνησης σας επιφυλάσσει απίστευτα θαύματα που δεν θα τα πιστεύετε!

Αστρονομία

Περιγραφή

Η Αστρονομία είναι η επιστήμη η οποία ασχολείται με τη μελέτη των ουρανίων σωμάτων.  Είναι ένα χόμπυ που θα σας κεντρίσει το ενδιαφέρον  για τ’αστέρια, τους πλανήτες, τους γαλαξίες αλλά και το σύμπαν, αλλά και θα σας δημιουργήσει την ανάγκη  να μάθετε τι υπάρχει  πέρα από τη γη. 

Και μη ξεχνάτε τη συμβολή των ερασιτεχνών αστρονόμων όπου μέσα από την μελέτη και παρατήρηση έχουν συνεισφέρει στην έρευνα και στη μελέτη του σύμπαντος.

Άλλα οφέλη

Εκτός από την αστρονομία θα σας δοθεί η ευκαιρία να ασχοληθείτε με την αστροφωτογραφία, που είναι κάτι που μπορείτε να κάνετε παράλληλα με την παρατήρηση.

Χρήσιμες συμβουλές

Όταν ξεκινήσετε να ασχολείστε με την αστρονομία εκτός από τα βιβλία μπορείτε να πάρετε κι ένα ένα ζευγάρι κυάλια όπου μπορείτε να δειτε πάρα πολλά ουράνια αντικείμενα.

Μπορείτε να ξεκινήσετε την εξερεύνηση σας με τα κύαλια και να τα χρησιμοποιήσετε για περίπου ένα χρόνο, όπου είναι ένα εύλογο χρονικό διάστημα για εξοικειωθείτε με τον ουρανό, κι έτσι να καθυστερήσετε και την αγορά ενός τηλεσκοπίου για αργότερα.

Σε ποιους απευθύνεται

Η αστρονομία απευθύνεται σε όλες τις ηλικίες αρκεί να θελήσετε να ασχοληθείτε, και να έχετε διάθεση να αφιερώσετε χρόνο.

 

Τι πρέπει να θυμάστε

Για σας που τώρα θέλετε να ξεκινήσετε να ασχολείστε με την αστρονομία, μη βιαστείτε να αγοράσετε τηλεσκόπιο, αγοράστε πρώτα βιβλία και περιοδικά, για μελέτη.  Δεν θα μπορέσετε να προχωρήσετε σ’αυτό το χόμπι αν δεν μάθετε την ορολογία.

Που και πως

Είναι ένα χόμπι εξωτερικής δραστηριότητας και μπορεί να λάβει χώρα είτε στο μπαλκόνι σας , είτε στο κήπο σας αλλά και σε άλλα σημεία στην ύπαιθρο. 

Και μη ξεχνάτε δεν χρειάζεται να είναι ένα μοναχικό χόμπι η αστρονομία. Μπορείτε να γραφτείτε σε κάποιο σύλλογο ερασιτεχνών αστρονόμων  όπου συναντιούνται συχνά κι έτσι θα παρατηρείτε τον ουρανό με παρέα, αλλά θα μπορέσετε να μάθετε από τους πιο έμπειρους.

Ενδεικτικό κόστος

Το κόστος είναι αρκετό αλλά όχι απαγορευτικό. Θα πρέπει να επενδύσετε σίγουρα σε κάποια βιβλία περίπου στα 50€ κα αργότερα σε ένα τηλεσκόπιο , ερασιτεχνικό όπου μπορεί να ξεκινήσει από 200€ και να φτάσει μερικές χιλιάδες ευρώ.

Ενυδρείο

Ενυδρείο

Η ενασχόληση με το ενυδρείο είναι ένα πανέμορφο χόμπι , όπου παρέχει ώρες ξεκούρασης και χαλάρωσης αλλά και διασκέδασης. Δεν είναι απλά ένα διακοσμητικό στοιχείο στο σπίτι σας, είναι ένας μικρόκοσμος με λαμπερά χρώματα και περίεργα σχήματα ψαριών που θα σας γοητέψει παρατηρώντας τον.

Δημοφιλείς δραστηριότητες

Bungee Jumping

Bungee Jumping

Το Bungee jumping είναι μια δραστηριότητα που περιλαμβάνει άλμα από ένα ψηλό σημείο χρησιμοποιώντας ένα μεγάλο ελαστικό σχοινί . Το σημείο του άλματος μπορεί να είναι ένα κτίριο, γέφυρα ή γερανός, αλλά

Squash (Τοιχοσφαίριση)

Squash (Τοιχοσφαίριση)

Το Squash είναι ένα άθλημα που παίζεται από δύο ή τέσσερις παίκτες σε τέσσερις τοίχους με μια μικρή λαστιχένια μπάλα. Το Σκουός είναι ένα ταχέως εξελισσόμενο άθλημα που προσφέρει μια εξαιρετική προπόνηση.