Θέατρο

Με το θέατρο, θα ανακαλύψετε ότι το μυαλό, το σώμα και ο συναισθηματικός σας κόσμος λειτουργούν ταυτόχρονα με στόχο να επιτευχθεί επικοινωνία με τους άλλους ηθοποιούς στη σκηνή αλλά και με το κοινό. Είναι μια πολυδιάστατη διαδικασία που χρειάζεται πολλή πρακτική εξάσκηση και συγκέντρωση!

Θέατρο

Περιγραφή

 

 

Το θέατρο  δημιουργήθηκε για πρώτη φορά στην Αρχαία Αθήνα και είναι ο κλάδος της τέχνης που αναφέρεται στην απόδοση ιστοριών μπροστά σε κοινό, με τη χρήση κυρίως του λόγου, αλλά και της μουσικής και του χορού. Πρόκειται για την παραγωγή ζωντανών απεικονίσεων πραγματικών ή φανταστικών συμβάντων με σκοπό την τέρψη και την επιμόρφωση των θεατών. Το θέατρο μπορεί να έχει διάφορες μορφές, όπως όπερα, μπαλέτο, κωμωδία, τραγωδία, δράμα κ.α

Υπάρχει η δημιουργική και η δεκτική ενασχόληση με το θέατρο. Η δημιουργική ενασχόληση αφορά το να παίζει το ίδιο το άτομο θέατρο, ενώ η δεκτική ενασχόληση με το να πηγαίνει να παρακολουθεί θεατρικές παραστάσεις.

Και οι δύο τύποι πολιτιστικής δραστηριότητας φάνηκε ότι συνδέονταν με καλή υγεία, ικανοποίηση με τη ζωή, χαμηλά επίπεδα στρες και κατάθλιψης ακόμη και όταν ελήφθησαν υπόψη παράγοντες όπως το κοινωνικό υπόβαθρο και η οικονομική κατάσταση.

Ειδικά στη δημιουργική ενασχόληση με το θέατρο, θα ανακαλύψετε ότι το μυαλό, το σώμα και ο συναισθηματικός κόσμος λειτουργούν ταυτόχρονα με στόχο να επιτευχθεί επικοινωνία με τους άλλους ηθοποιούς στη σκηνή αλλά και με το κοινό.

Είναι μια πολυδιάστατη διαδικασία που χρειάζεται πολλή πρακτική εξάσκηση και συγκέντρωση!

Οφέλη για την υγεία

 • Αυξάνει την αυτοεκτίμηση, την αυτοπεποίθηση και την κοινωνικοποίηση.
 • Βελτιώνει τη διάθεση και συμβάλει στη μείωση του άγχους.
 • Ενισχύει την ψυχική υγεία και ισορροπία.

Άλλα οφέλη

 • Καλλιεργεί την πειθαρχία και το ομαδικό πνεύμα.
 • Βοηθά στην γλωσσική ανάπτυξη των παιδιών.
 • Εξάπτει τη φαντασία.
 • Εξοικείωση και με άλλες μορφές έκφρασης όπως αυτή της γλώσσας του σώματος.
 • Κοινωνικοποιεί.
 • Βελτιώνεται η αισθητική με τα σκηνικά και τα κουστούμια.
 • Ενισχύει το κριτικό πνεύμα.
 • Ενισχύεται η ικανότητα της συνεργασίας και της επικοινωνίας.
 • Συμβάλλει στην επίλυση προβλημάτων και δύσκολων καταστάσεων.

Χρήσιμες συμβουλές

Ηθοποιός σημαίνει κυρίως αγάπη για τη τέχνη και την υποκριτική.

Αν το επιλέξετε ως επάγγελμα θα πρέπει να γνωρίζετε το ρίσκο, την ανεργία και την επαγγελματική αστάθεια που μπορεί να προσφέρει.

Όπως και να έχει η ενασχόληση με το θέατρο ανοίγει νέους ορίζοντες και χτίζει εποικοδομητικά την προσωπικότητά.

Δίνεται η ευκαιρία να αποκτήσετε μεγαλύτερη κατανόηση για τη ζωή και τον κόσμο, με όχι βαρετό τρόπο, αλλά με έντονο ενδιαφέρον, χαρά, ενθουσιασμό και θετικά συναισθήματα.

Σε ποιους απευθύνεται

Απευθύνεται ανεξαιρέτως σε όλες τις ηλικιακές ομάδες.

Τι πρέπει να θυμάστε

Το θέατρο περνά με απλό τρόπο μηνύματα για ηθικές αξίες και γενικότερα για τη ζωή και γίνονται ένα ισχυρό διδακτικό και ψυχαγωγικό εργαλείο για μικρούς και μεγάλους.

Που και πως

Ανάλογα αν σας ενδιαφέρει η δημιουργική ή/ και η δεκτική ενασχόληση με το θέατρο, μπορείτε να έρθετε σε επαφή με κρατικές ή ιδιωτικές δραματικές σχολές, πολιτιστικούς θεατρικούς συλλόγους, μικρούς ερασιτεχνικούς συλλόγους, κ.α   

Υπάρχουν πολλές θεατρικές παραστάσεις που μπορείτε να παρακολουθήσετε ανάλογα με τα ενδιαφέροντά σας. Πολλές πληροφορίες και οδηγίες μπορείτε να εξασφαλίσετε και μέσα από το διαδίκτυο.

Ενδεικτικό κόστος

Για την εγγραφή στις δραματικές σχολές ενδεικτικά απαιτείται το ποσό των 50-100€, και στη συνέχεια μηνιαία συνδρομή που κυμαίνεται από 200-400€, ενώ το κόστος των εξετάσεων είναι συνήθως μέχρι 50€.

Βρες παρέα για Θέατρο

Ζωγραφική

Ζωγραφική

Η ζωγραφική ανήκει στις καλές τέχνες και είναι η τέχνη της παραγωγής ή αναπαράστασης μίας πραγματικής ή φανταστικής εικόνας, μέσω προσωπικής εργασίας, με την βοήθεια φυσικών ή ηλεκτρονικών μέσων.

Χορός

Χορός

Ο χορός σας κρατάει σε φόρμα, βελτιώνει τη σωματική σας υγεία και αυξάνει τη διανοητική εξάσκηση του εγκεφάλου. Προσφέρει ψυχική και σωματική ευεξία. Ο χορός δεν είναι μόνο διασκεδαστικός και ρομαντικός, αλλά ανυψώνει τη διάθεση σας, αυξάνοντας τα επίπεδα ενδορφινών, που σας επιτρέπει να καταστείλετε τα συμπτώματα άγχους και κατάθλιψης -δύο από τους μεγαλύτερους εχθρούς του ανοσοποιητικού συστήματος!

Δημοφιλείς δραστηριότητες

Bungee Jumping

Bungee Jumping

Το Bungee jumping είναι μια δραστηριότητα που περιλαμβάνει άλμα από ένα ψηλό σημείο χρησιμοποιώντας ένα μεγάλο ελαστικό σχοινί . Το σημείο του άλματος μπορεί να είναι ένα κτίριο, γέφυρα ή γερανός, αλλά

Squash (Τοιχοσφαίριση)

Squash (Τοιχοσφαίριση)

Το Squash είναι ένα άθλημα που παίζεται από δύο ή τέσσερις παίκτες σε τέσσερις τοίχους με μια μικρή λαστιχένια μπάλα. Το Σκουός είναι ένα ταχέως εξελισσόμενο άθλημα που προσφέρει μια εξαιρετική προπόνηση.