Ενυδρείο

Η ενασχόληση με το ενυδρείο είναι ένα πανέμορφο χόμπι , όπου παρέχει ώρες ξεκούρασης και χαλάρωσης αλλά και διασκέδασης. Δεν είναι απλά ένα διακοσμητικό στοιχείο στο σπίτι σας, είναι ένας μικρόκοσμος με λαμπερά χρώματα και περίεργα σχήματα ψαριών που θα σας γοητέψει παρατηρώντας τον.

Ενυδρείο

Περιγραφή

Η ενασχόληση  με το ενυδρείο  στο σπίτι προϋποθέτει απόφαση για φροντίδα και καθημερινή ασχολία όπως με οποιοδήποτε άλλο οικιακό ζώο. Θα πρέπει να σκεφτείτε αν θέλετε ένα απλό ενυδρείο ή προτιμάτε τροπικά ψάρια όπου εκεί θα πρέπει να πάρετε και τον ανάλογο εξοπλισμό. 

Θα πρέπει  επίσης να δείτε το χώρο που έχετε διαθέσιμο  και ανάλογα να επιλέξετε το μέγεθος, όποτε θα πάρετε και τα ανάλογα ψάρια.

Αν δεν έχετε πρόβλημα χώρου τότε παίρνετε ένα ενυδρείο ανάλογα με τον αριθμό των ψαριών που θέλετε εσείς.

Άλλα οφέλη

Το ενυδρείο πέρα από την ομορφιά συνεισφέρει και σ’ένα ήρεμο και χαλαρωτικό περιβάλλον που βοηθάει στην αποφόρτιση από το καθημερινό στρες. Είναι πολύ ευχάριστο να παρατηρείτε τα μικρά ψαράκια στο ενυδρείο σας, όπου θα διαπιστώσετε την ανάγκη τους να αποκτήσουν μαζί σας μία στενότερη σχέση. 

Σας ακούγετε παράλογο αλλά όσο ασχολείστε μαζί τους και τα παρατηρείτε εξοικειώνονται και αυτά μαζί σας . 

Επιπλέον για τα παιδιά είναι μία επαφή με τη φύση, είναι ένα μικρό οικοσύστημα που αν το παρατηρήσετε θα διαπιστώσετε ότι συμβαίνουν πάρα πολλά μέσα σ’αυτό.

Χρήσιμες συμβουλές

Να χρησιμοποιήστε μόνο υλικά που δεν θα διηθήσουν ουσίες στο νερό.

Να μην έχετε σε απευθείας έκθεση στον ήλιο το ενυδρείο σας, να προτιμάτε να βρίσκεται σε χαμηλό φωτισμό ημέρας, μακριά από καλοριφέρ και κεραίες .

Επίσης να είναι σε σταθερή βάση χωρίς ταλαντώσεις.

Σε ποιους απευθύνεται

Είναι ένα πανέμορφο αλλά και απαιτητικό χόμπι και σίγουρα απευθύνεται σε όσους έχουν τη διάθεση να διαθέσουν χρόνο και να έχουν υπευθυνότητα απέναντι στα πλασματάκια που βρίσκονται στο ενυδρείο.

Να μην ξεχνάτε ότι τα ψάρια δεν μπορούν να φροντίσουν μόνα τους τον εαυτό τους, ούτε και να ψάξουν για τη τροφή τους.

Τι πρέπει να θυμάστε

Τα φυτά που θα βάλετε στο ενυδρείο σας θα εξαρτηθούν από τις παραμέτρους του νερού που έχετε στο ενυδρείο, αν για παράδειγμα το νερό είναι σκληρό κάποια φυτά δεν θα αναπτυχθούν ιδιαίτερα.

Για την επιλογή των ψαριών θα πρέπει να λαμβάνετε υπόψιν κάποιους παράγοντες όπως το μέγεθος του κάθε ψαριού, όπου πρέπει να υπάρχει ομοιομορφία, τις συνθήκες διαβίωσης όπου είναι διαφορετικές  και σίγουρα η υγεία των ψαριών που επιλέγετε να βάλετε στο ενυδρείο σας.

Που και πως

Το ενυδρείο θα πρέπει να το έχετε σε εσωτερικό χώρο, συνήθως στο σπίτι σας.  Για την προμήθεια του ενυδρείου και του εξοπλισμού υπάρχουν καταστήματα που ασχολούνται αποκλειστικά με τα ενυδρεία αλλά και pet shop όπου θα βρείτε ότι χρειάζεστε και σε εξοπλισμό, σε φυτά αλλά και σε ψαράκια.

Ενδεικτικό κόστος

Είναι αλήθεια ότι είναι  ένα απαιτητικό χόμπι και το κόστος δεν είναι πάντα προσιτό σε όλους αλλά αν το θες πολύ και θες να το κάνεις πάντα βρίσκεις τον τρόπο , άλλωστε δεν είναι απαραίτητο να ξεκινήσεις με ένα μεγάλο ενυδρείο, μπορείς και μ’ένα μικρότερο  και πιο οικονομικό.

Το κόστος για ένα μετρίου μεγέθους ενυδρείο είναι περίπου 500€.

Αστρονομία

Αστρονομία

Η αστρονομία είναι από τις παλαιότερες επιστήμες και αυτό το ταξίδι εξερεύνησης σας επιφυλάσσει απίστευτα θαύματα που δεν θα τα πιστεύετε!

Ψάρεμα με καλάμι

Ψάρεμα με καλάμι

Το ψαρεμα είναι ένα διασκεδαστικό , παρεϊστικο αλλά και φυσιολατρικό χόμπι, για το οποίο δεν χρειάζονται ιδιαίτερες γνώσεις , το μόνο που χρειάζεστε είναι να έχετε τις απαραίτητες βάσεις, ώστε να τα καταφέρετε.

Δημοφιλείς δραστηριότητες

Bungee Jumping

Bungee Jumping

Το Bungee jumping είναι μια δραστηριότητα που περιλαμβάνει άλμα από ένα ψηλό σημείο χρησιμοποιώντας ένα μεγάλο ελαστικό σχοινί . Το σημείο του άλματος μπορεί να είναι ένα κτίριο, γέφυρα ή γερανός, αλλά

Squash (Τοιχοσφαίριση)

Squash (Τοιχοσφαίριση)

Το Squash είναι ένα άθλημα που παίζεται από δύο ή τέσσερις παίκτες σε τέσσερις τοίχους με μια μικρή λαστιχένια μπάλα. Το Σκουός είναι ένα ταχέως εξελισσόμενο άθλημα που προσφέρει μια εξαιρετική προπόνηση.