Τένις

Το τένις είναι ένα καλό άθλημα για τη διατήρηση της υγείας και της φυσικής κατάστασης. Είναι επίσης ένα παιχνίδι που οι άνθρωποι μπορούν να παίξουν σε όλη τη διάρκεια της ζωής τους και είναι ένα ιδανικό άθλημα για κοινωνική δραστηριότητα.

Τένις

Περιγραφή

Το τένις είναι ένα καλό άθλημα για τη διατήρηση της υγείας και της φυσικής κατάστασης. Είναι επίσης ένα παιχνίδι που οι άνθρωποι μπορούν να παίξουν σε όλη τη διάρκεια της ζωής τους και είναι ένα ιδανικό άθλημα για  κοινωνική δραστηριότητα.

Το τένις είναι άθλημα που προσφέρεται τόσο για άσκηση όσο και για ψυχαγωγικό σκοπό παίζοντας με φίλους ή την οικογένεια.

Το τένις είναι ένα καλό άθλημα για να διατηρήσετε την υγεία σας, τη φυσική σας κατάσταση, τη δύναμη και την ευκινησία. Έχει υπολογιστεί ότι μία ώρα παιχνίδι τένις καίει περίπου 600 θερμίδες για τους άνδρες και 420 θερμίδες για τις γυναίκες.

Οφέλη για την υγεία

 • Αύξηση της αερόβιας ικανότητας.
 • Μείωση της καρδιακής συχνότητας και της αρτηριακής πίεσης.
 • Βελτίωση της μεταβολικής λειτουργίας.
 • Αύξηση της πυκνότητας των οστών.
 • Μείωση του σωματικού λίπους.
 • Βελτιώνει τον μυϊκού τόνο, τη δύναμη και την ευελιξία.
 • Αύξηση του χρόνου αντίδρασης.

Άλλα οφέλη

 • Ένας πολύ καλός τρόπος να συναντηθούν οι άνθρωποι και να περνούν το χρόνο τους με τους φίλους τους.
 • Κατάλληλο για όλες τις ηλικίες και τα επίπεδα δεξιοτήτων. Όποια και αν είναι το επίπεδό σας, μπορείτε να βρείτε κάποιον με παρόμοια δυνατότητα να παίξετε.
 • Χρήσιμο για να μειώσετε το στρες.
 • Δεν εξαρτάται από την ηλικία ή δύναμη - μπορείτε να παίξετε για μια ζωή ή να ξεκινήσετε το παιχνίδι σε οποιαδήποτε ηλικία.

Χρήσιμες συμβουλές

 • Δείτε το γιατρό σας για ένα check-up, αν έχετε μία ιατρική πάθηση, είστε υπέρβαροι,  άνω των 40 ετών ή δεν έχετε συμμετάσχει σε τακτική σωματική δραστηριότητα για μεγάλο χρονικό διάστημα.
 • Πάρτε μαθήματα από έναν ειδικευμένο προπονητή για την ανάπτυξη κατάλληλων δεξιοτήτων και τεχνικής.
 • Κάντε προθέρμανση πριν παίξετε.
 • Να φοράτε πάντα ένα t-shirt και καπέλο, και να χρησιμοποιείται αντηλιακό 30+ στο εκτεθειμένο δέρμα.
 • Πίνετε νερό πριν, κατά τη διάρκεια και μετά τη δραστηριότητα να κρατήσει ενυδατωμένο.

Σε ποιους απευθύνεται

Είναι ένα παιχνίδι που οι άνθρωποι μπορούν να παίξουν σε όλη τη διάρκεια της ζωής τους. Δεν απαιτείται πολύ καλή φυσική κατάσταση.

Τι πρέπει να θυμάστε

Το τένις είναι ένα καλό άθλημα για τη διατήρηση της υγείας, της φυσικής κατάστασης, τη δύναμης και της ευκινησίας. Έχει, επίσης, κοινωνικά και ψυχολογικά οφέλη.

Μπορείτε να παίξετε με ένα σύλλογο ή με τους φίλους και την οικογένεια ως μία κοινωνική δραστηριότητα.

Βεβαιωθείτε ότι έχετε την αφθονία των υγρών στο χέρι και ενυδατώνεστε τακτικά.

Που και πως

 • Τένις Clubs και δημόσια γήπεδα είναι διαθέσιμα για ενοικίαση στα περισσότερα προάστια και πόλεις.
 • Διαγωνισμοί και τουρνουά διοργανώνονται συνεχώς.
 • Εναλλακτικά, αν δεν έχετε ένα συνεργάτη τένις, μπορείτε πάντα να εξασκηθείτε χτυπώντας την μπάλα στον τοίχο.

Για να παίξετε τένις, θα χρειαστείτε μια

 1. Ρακέτα
 2. Μπάλες
 3. Παπούτσια
 4. Άνετα ρούχα

Ενδεικτικό κόστος

Το ενδεικτικό κόστος αγοράς  εξοπλισμού ξεκινά από 50€.

Τα μαθήματα τένις  κυμαίνονται συνήθως 20-30€ ανά ώρα.

Βρες συμπαίκτες για Τένις

Κολύμβηση

Κολύμβηση

Η κολύμβηση είναι ένα από τα πιο δημοφιλή αθλήματα στην Ελλάδα. Η χώρα μας περιβάλλεται από νερό και η κολύμβηση είναι ένα από τα μεγάλα πάθη μας. Εκτός του ότι είναι διασκέδαση, το κολύμπι είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να διατηρείστε σε φόρμα, να παραμείνετε υγιείς και να κάνετε φίλους.

Χορός

Χορός

Ο χορός σας κρατάει σε φόρμα, βελτιώνει τη σωματική σας υγεία και αυξάνει τη διανοητική εξάσκηση του εγκεφάλου. Προσφέρει ψυχική και σωματική ευεξία. Ο χορός δεν είναι μόνο διασκεδαστικός και ρομαντικός, αλλά ανυψώνει τη διάθεση σας, αυξάνοντας τα επίπεδα ενδορφινών, που σας επιτρέπει να καταστείλετε τα συμπτώματα άγχους και κατάθλιψης -δύο από τους μεγαλύτερους εχθρούς του ανοσοποιητικού συστήματος!

Ποδηλασία

Ποδηλασία

Η ποδηλασία είναι μια αθλητική δραστηριότητα που θεωρείται από τις πιο δημοφιλής στον κόσμο. Ιδιαίτερο χαρακτηριστικό της ποδηλασίας αποτελεί η δυνατότητα της να ανταποκρίνεται σε αρκετά διαφορετικές απαιτήσεις όπως είναι η μετακίνηση, η άθληση και η ψυχαγωγία.

Δημοφιλείς δραστηριότητες

Bungee Jumping

Bungee Jumping

Το Bungee jumping είναι μια δραστηριότητα που περιλαμβάνει άλμα από ένα ψηλό σημείο χρησιμοποιώντας ένα μεγάλο ελαστικό σχοινί . Το σημείο του άλματος μπορεί να είναι ένα κτίριο, γέφυρα ή γερανός, αλλά

Squash (Τοιχοσφαίριση)

Squash (Τοιχοσφαίριση)

Το Squash είναι ένα άθλημα που παίζεται από δύο ή τέσσερις παίκτες σε τέσσερις τοίχους με μια μικρή λαστιχένια μπάλα. Το Σκουός είναι ένα ταχέως εξελισσόμενο άθλημα που προσφέρει μια εξαιρετική προπόνηση.