Bungee Jumping

Το Bungee jumping είναι μια δραστηριότητα που περιλαμβάνει άλμα από ένα ψηλό σημείο χρησιμοποιώντας ένα μεγάλο ελαστικό σχοινί . Το σημείο του άλματος μπορεί να είναι ένα κτίριο, γέφυρα ή γερανός, αλλά είναι επίσης δυνατό να πηδήξει κάποιος από ένα κινητό αντικείμενο, όπως αερόστατο ή ελικόπτερο που έχει τη δυνατότητα να αιωρείται πάνω από το έδαφος.

Bungee Jumping

Περιγραφή

Το Bungee jumping  είναι μια  περιπετειώδης αθλητική δραστηριότητα που έχει γίνει ιδιαίτερα δημοφιλής τα τελευταία χρόνια σε όλο τον κόσμο.  

Το Bungee jumping ξεκίνησε στο νησί της Πεντηκοστής, στα νοτιοδυτικά του Ειρηνικού Ωκεανού, από μια φυλή ιθαγενών που χρησιμοποιούν αυτή τη διαδικασία για να επιλέξουν τους ηγέτες τους.

Η συγκίνηση που προσφέρει αυτή η δραστηριότητα προέρχεται από την ελεύθερη πτώση και την ανάκαμψη.

Όταν γίνεται το  άλμα, το σχοινί εκτείνεται και ο άλτης πετάει προς τα πάνω και πάλι καθώς το σχοινί οπισθοχωρεί και συνεχίζει να ταλαντεύεται πάνω-κάτω έως ότου όλη η κινητική ενέργεια απορροφάται

Το bungee jumping δεν απαιτεί καμία ιδιαίτερη εκπαίδευση, ούτε συγκεκριμένα ρούχα ή εξοπλισμό. Ανεβαίνετε στη γέφυρα, δένεστε και βουτάτε. Τόσο απλό, αλλά και τόσο δύσκολο.

Αν έχετε πάρει τη γενναία απόφαση, μπορείτε να πάρετε και το δρόμο προς την Κόρινθο, όπου λειτουργεί ένα από τα θεαματικότερα bungee sites στον κόσμο. Και όχι, δεν υπερβάλλουμε. Βουτάτε στο κενό από 78 μέτρα ύψος, θαυμάζοντας –όταν φτάσετε στο χαμηλότερο σημείο, γιατί από ψηλά δε θα τη θαυμάζετε μάλλον θα τη φοβάστε– τη συγκλονιστική θέα της διώρυγας.

Οφέλη για την υγεία

Ανεβάζει την Αδρεναλίνη στα ύψη. Όταν συμβαίνει αυτό απελευθερώνονται οι ορμόνες που λέγονται ενδορφίνες. Οι ενδορφίνες προκαλούν ευχάριστα συναισθήματα. Αυτός είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να νιώσετε υπέροχα, παρά τις ανησυχίες και τα προβλήματά σας.

Το bungee jumping θα σας βοηθήσει να ξεπεράσετε όχι μόνο τον φόβο σας για τα ύψη αλλά και άλλους φόβους σας.

Όταν είστε σε θέση να το κάνετε αυτό θα είναι πιο εύκολο για σας να αντιμετωπίσετε άλλες προκλήσεις και φόβους στη ζωή.

Άλλα οφέλη

Σας βοηθάει να ικανοποιήσετε  την αίσθηση της περιπέτειας. Αν αισθάνεστε ότι ζείτε πάντα  ένα ασφαλές και  βαρετό τρόπο ζωής και έχετε δίψα για  κίνδυνο και περιπέτεια το Bungee jumping  θα μπορούσε να είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να ικανοποιήσει αυτή την ανάγκη σας.

Η εμπειρία του bungee jumping μπορεί να δώσει μια καλή αίσθηση του «να είσαι ζωντανός»!

Το bungee jumping δίνει στο σώμα την ευκαιρία να τεντώσει κάθε μυ, από τους αστραγάλους μέχρι την άκρη των δακτύλων. Ως εκ τούτου, ενισχύει τους μυς και βελτιώνει τη φυσική αντοχή σας και τα αντανακλαστικά.

Χρήσιμες συμβουλές

  • Δοκιμάστε αυτή τη δραστηριότητα με μια αξιόπιστη εταιρεία.
  • Πιστέψτε και έχετε εμπιστοσύνη στον εαυτό σας.
  • Μην πιστεύετε τους μύθους. Τα μάτια σας δεν θα πεταχτούν έξω από το κεφάλι. Οι μύθοι δημιουργούνται από εκείνους που φοβούνται.
  • Φέρτε έναν φίλο μαζί σας. Δεν υπάρχει καλύτερος τρόπος για να το απολαύσετε.
  • Εμπιστευθείτε την ομάδα που είναι υπεύθυνη για το άλμα.
  • Να φοράτε άνετα ρούχα. Φορέστε κάτι  άνετο όπως Τ-σερτ, σορτς, μακρύ παντελόνι.

Σε ποιους απευθύνεται

Το Bungee Jumping απευθύνεται σε ανθρώπους που έχουν ξεπεράσει το 18 έτος της ηλικίας τους.

Για μικρότερες ηλικίες απαιτείτε η συναίνεση των γονιών.

Τι πρέπει να θυμάστε

Η δραστηριότητα αυτή είναι εξαιρετικά εθιστική!

Μόλις ολοκληρώσετε το πρώτο άλμα σας και έχετε αυτή την καταπληκτική αίσθηση της προσωπικής ικανοποίησης μπορεί να κολλήσετε άσχημα.

Που και πως

Μερικά από τα πιο γνωστά μέρη στην Ελλάδα για να κάνετε bungee Jumping είναι η γέφυρα της Χαλκίδας , ο Ισθμός της Κορίνθου, η παραλία ναυάγιο στην Ζάκυνθο, η γέφυρα της Αραδένα στα Χανιά κλπ.

Υπάρχουν αρκετές σχολές στην Ελλάδα που μπορείτε να απευθυνθείτε για να κάνετε το πρώτο άλμα σας.

Ενδεικτικό κόστος

Το κόστος για να απολαύσετε μια ωραία βουτιά στο κενό είναι γύρω στα 60 ευρώ.

Βρες παρέα για Bungee Jumping

Ελεύθερη Πτώση

Ελεύθερη Πτώση

Αφήσετε πίσω σας το αεροπλάνο και να πέστε στο κενό από τα 5, 10 ή ακόμα και 13 χιλιάδες πόδια. Η ελεύθερη πτώση είναι μία από τις συναρπαστικότερες εμπειρίες που μπορεί κανείς να ζήσει!

Παραπέντε

Παραπέντε

Το αλεξίπτωτο πλαγιάς (Parapente) αποτελεί την νεώτερη και απλούστερη μορφή ατομικής ανεμοπορίας. Είναι η απογείωση και η πτήση με την χρήση ενός ειδικού αλεξίπτωτου από μια πλαγιά σε ύψος, με την εκμετάλλευση των ανοδικών ρευμάτων του άνεμου.

Αναρρίχηση

Αναρρίχηση

H αναρρίχηση είναι ένα συναρπαστικό σπορ τελείως ξεχωριστό από κάθε άλλο, που προσφέρει εκπληκτικές συγκινήσεις. Απαιτεί αυτοέλεγχο, αυτοσυγκέντρωση, στρατηγική και πολύ καλή φυσική κατάσταση.

Δημοφιλείς δραστηριότητες

Bungee Jumping

Bungee Jumping

Το Bungee jumping είναι μια δραστηριότητα που περιλαμβάνει άλμα από ένα ψηλό σημείο χρησιμοποιώντας ένα μεγάλο ελαστικό σχοινί . Το σημείο του άλματος μπορεί να είναι ένα κτίριο, γέφυρα ή γερανός, αλλά

Squash (Τοιχοσφαίριση)

Squash (Τοιχοσφαίριση)

Το Squash είναι ένα άθλημα που παίζεται από δύο ή τέσσερις παίκτες σε τέσσερις τοίχους με μια μικρή λαστιχένια μπάλα. Το Σκουός είναι ένα ταχέως εξελισσόμενο άθλημα που προσφέρει μια εξαιρετική προπόνηση.