Kitesurfing

Το Kitesurfing θεωρείται ως η πιο δυναμική, γρήγορη και συναρπαστική από κάθε άλλη δραστηριότητα στο νερό. Είναι ένα από τα πιο απαιτητικά θαλάσσια σπορ, το οποίο συνδυάζει ταυτόχρονα τη ταχύτητα, την ισορροπία, και τη δύναμη στην πλοήγηση της σανίδας και του χαρταετού.

Thursday, August 27, 2015
 • Kitesurfing
 • Kitesurfing
 • Kitesurfing

Description

Kitesurfing είναι ένα άθλημα για άτομα που αναζητούν την περιπέτεια, τη συγκίνηση και αγαπούν το νερό, τα κύματα, τη ταχύτητα και θέλουν να νιώθουν τη δύναμη στα χέρια τους.

Είναι το ταχύτερα αναπτυσσόμενο άθλημα νερού στον κόσμο.

Το μεγάλο του πανί είναι στη λογική του χαρταετού και σε σχήμα ημισελήνου, που το κάνει πολύ δημοφιλές άθλημα  τα τελευταία χρόνια σε όλο το κόσμο.

image

Οι kite surfers χρησιμοποιούν μια μικρή σανίδα του surf και είναι δεμένοι με ιμάντες από ένα μεγάλο χαρταετό που τους τραβάει κατά μήκος της επιφάνειας του νερού. Ο χαρταετός συνδέεται με μεγάλες ουρές- ιμάντες (30m)  με μια οριζόντια μπάρα- οδηγό, που χρησιμοποιεί ο αναβάτης για να κατευθύνει τον χαρταετό. Αυτός ο τύπος surfing σας επιτρέπει να αποκτήσετε υψηλή ταχύτητα στην επιφάνεια του νερού, να πραγματοποιήσετε μεγάλα άλματα, καθώς και την εκτέλεση περιστροφών στον αέρα με την άριστη χρήση του εξοπλισμού, της ταχύτητας και το άψογο πιλοτάρισμα του χαρταετού.

Health benefits

Το kitesurfing δεν είναι μόνο ένα extreme sport, αλλά και μία από τις καλύτερες ασκήσεις για το σώμα σας και το μυαλό σας. 

Τα 9+1 οφέλη του kitesurfing στη σωματική και ψυχική σας υγεία.

 • Τονώνει το σώμα σας, ειδικά την άνω περιοχή του σώματος, τα χέρια και την κοιλιά.  Ενισχύει την κοιλιακή περιοχή σας με αποτέλεσμα τη φυσική βελτίωση των απαγωγέων και των ποδιών. Αυξάνεται τόσο η δύναμη στα χέρια σας διατηρώντας τον έλεγχο του αετού με τα λυγισμένα πόδια πάνω στη σανίδα του σερφ, όσο και οι μύες των χεριών μέσω της μπάρας οδηγού.
 • Kitesurfing συνδυάζει αεροβική γυμναστική με ασκήσεις αντίστασης. Αυτός είναι ένας εξαιρετικός συνδυασμός  για να διατηρήσετε ένα ιδανικό σωματικό βάρος , να σμιλεύσετε τη σιλουέτα σας και να αποκτήσετε την απαραίτητη σωματική δύναμη, που είναι πολύ σημαντικό για να έχουμε μια υγιή καρδιά.
 • Επίσης μπορείτε να κρατήσετε το χαρταετό στον αέρα με το ένα χέρι, ενώ μπαίνετε στο νερό αρπάζοντας τη σανίδα με το άλλο χέρι, και αφού σερφάρετε θα πρέπει να επικεντρωθείτε ταυτόχρονα σε διάφορες εργασίες προκειμένου να βελτιώσετε τον συντονισμό των κινήσεών σας αλλά και τη συγκέντρωσή σας.
 • Επίσης είναι σημαντικό κατά τη διάρκεια της πλοήγησης της σανίδας να βελτιώνετε την ισορροπία σας.
 • Με οποιοδήποτε άθλημα μπορείτε να εξαλείψετε το στρες, αλλά με το Kitesurfing ως extreme sport έχουμε μια έκρηξη αδρεναλίνης η οποία  δημιουργεί μεγάλη αίσθηση ευεξίας.
 • Επιπλέον, η μείωση του στρες ενισχύει αυτόματα το ανοσοποιητικό σας σύστημα και σας επιτρέπει να έχετε μια καλύτερη και πιο δυνατή υγεία.
 • Ο τρόπος πλοήγησης και τα άλματα στο kitesurf, που απαιτούν συνεχείς αποφάσεις για την κίνηση και τη θέση της μπάρας πλοήγησης, του σώματος, της σανίδας, κλπ, σας βοηθούν να αντιμετωπίσετε τις δύσκολες καταστάσεις στο νερό, αυξάνοντας τα αντανακλαστικά σας και την ικανότητα αντίδρασης.
 • Όπως κάθε άθλημα στο οποίο υπάρχει αλληλεπίδραση με το περιβάλλον, το kitesurfing αναπτύσσει το σεβασμό για την θάλασσα, τα ζώα και τη φύση γενικότερα, καθώς επίσης σου δίνει τη δυνατότητα να αναπνέεις καθαρό αέρα μακριά από το καυσαέριο και τη μουντάδα της πόλης.
 • Όταν ασκείστε στο kitesurf αναπόφευκτα θα συναντήσετε περισσότερους kitesurfers στις παραλίες, που θα σας βοηθήσουν να αλληλοεπιδράσετε με ανθρώπους στη βάση κοινών ενδιαφερόντων και προτιμήσεων, και επιπλέον θα βελτιώσει τις σχέσεις σας και την ικανότητά σας να επικοινωνείτε. Και το πιο σημαντικό, θα γνωρίσετε ανθρώπους με τους οποίους θα μπορείτε να μιλάτε ευχάριστα για το κοινό σας πάθος.
 • Τέλος, μπορούμε να πούμε ότι kitesurfing σας επιτρέπει να ζήσετε νέες αισθήσεις, όπως την αίσθηση της πτήσης, αυξάνοντας τα επίπεδα ευχαρίστησης και ευτυχίας.

Other benefits

Το Kitesurfing δεν είναι μόνο μια ευχάριστη δραστηριότητα αλλά και ένα άθλημα που προσφέρει κοινωνικότητα και μπορεί να αυξήσει τα επίπεδα της υγείας και φυσικής κατάστασης. Θεωρείται η πιο δυναμική, γρήγορη και συναρπαστική δραστηριότητα στο νερό.

Το Kitesurfing προσφέρει μια σειρά από οφέλη για την υγεία και την καλή φυσική κατάσταση, όπως:

 • ενδυναμώνει τους μύες των χεριών και των ποδιών που είναι βασική προϋπόθεση για ένα επιτυχημένο και δυναμικό σερφινγκ.
 • αναζωογονεί και ενεργοποιεί το μυαλό συνδυάζοντας τη δράση του αέρα με τη ταχύτητα πλοήγησης στο νερό.
 • αναπτύσσει τις δεξιότητες συντονισμού, αφού απαιτείται μεγάλος βαθμός  συγκέντρωσης από τον σέρφερ για να παραμείνει σε πορεία πάνω στην επιφάνεια της θάλασσας.
 • βελτιώνει το συντονισμό της κίνησης των χεριών και των ματιών.

Useful tips

Θα πρέπει να εκπαιδευτείτε σε όλες τις βασικές δεξιότητες και γνώσεις σχετικά με τα μέτρα ασφαλείας για την πρόληψη και αποφυγή τραυματισμών. Για το σκοπό αυτό ένα σύνολο κανονισμών και ρυθμίσεων έχει διατυπωθεί και διάφορα σχετικά σεμινάρια έχουν αναπτυχθεί.

Who is it for

Απευθύνεται σε όλους, άντρες και γυναίκες, ανεξαρτήτου ηλικίας, με μόνη προϋπόθεση να γνωρίζετε κολύμπι.

What to remember

Το kitesurfing θεωρείται από πολλούς ως ένα εντυπωσιακό και συναρπαστικό άθλημα που οι άνθρωποι θα μπορούσαν να απολαύσουν κατά τη διάρκεια των διακοπών ή ακόμη και κατά τις ώρες του ελεύθερου χρόνου τους.

Θα πρέπει επίσης να γνωρίζετε ότι υπάρχουν πολλοί που δεν είναι επαρκώς ενημερωμένοι για την πληθώρα των συγκινήσεων που μπορείτε να ανακαλύψετε στο kitesurfing.

Θα πρέπει επίσης να γνωρίζετε ότι αυτό το συναρπαστικό άθλημα είναι απολαυστικό ακόμη και κατά τη διάρκεια της εκπαίδευσης και θα μπορούσε να σας πάει σε μερικά από τα πιο ρομαντικά μέρη του κόσμου.

Εκτός των άλλων, το kitesurfing θεωρείται ένα άθλημα που προσφέρει έντονη οπτική ευχαρίστηση. Επειδή είναι οπτικά ελκυστικό, υπάρχει μια τεράστια ζήτηση για kitesurfing, κατά τη διάρκεια των διακοπών.

Where and how

Για να μάθετε kitesurfing και τελικά να αποκτήσετε τις απαραίτητες δεξιότητες, θα πρέπει να αφιερώσετε μερικές ώρες την εβδομάδα στην εκμάθηση των βασικών αλλά και κάποιων τεχνικών.

Η εκμάθηση από ειδικούς είναι σημαντική για να μπορέσετε να μάθετε σωστά τις βασικές τεχνικές. Θα μάθετε πως να ξεκινάτε, να σηκώνετε και να προσγειώνετε τον χαρταετό με ασφάλεια.

Θα μάθετε επίσης πώς να χρησιμοποιείτε το χαρταετό σωστά κατά τη διάρκεια του kitesurfing και πώς να κινείτε το σώμα σας στην παραλία καθώς πηγαίνετε για να μπείτε στο νερό και τέλος, πως να ξεκινήσετε προκειμένου να σταθείτε πάνω στη σανίδα.

Το kitesurfing στις διακοπές προϋποθέτει προορισμούς όπου η αύρα είναι σταθερή, το οποίο  είναι πολύ πιο βολικό και ευχάριστο σε σύγκριση με την αναμονή που απαιτείται σε άλλους προορισμούς για την επίτευξη ιδανικών καιρικών συνθηκών, προκειμένου να κάνετε kitesurfing.

Τέλος, η εκμάθηση kitesurfing είναι ευκολότερη και πιο ευχάριστη σε θερμές θάλασσες.

Cost

Το ενδεικτικό κόστος ενοικίασης του απαραίτητου εξοπλισμού είναι 40-50€ ανά ώρα ή 100€ ανά ημέρα. Ενώ, η αγορά του απαραίτητου εξοπλισμού ξεκινά από τα 750€.

Τα μαθήματα kitesurfing κυμαίνονται συνήθως 40-60€ ανά ώρα.

Recommendations for you

Kitesurfing

Kitesurfing

Το Kitesurfing θεωρείται ως η πιο δυναμική, γρήγορη και συναρπαστική από κάθε άλλη δραστηριότητα στο νερό. Είναι ένα από τα πιο απαιτητικά θαλάσσια σπορ, το οποίο συνδυάζει ταυτόχρονα τη ταχύτητα, την