Συλλογή έργων τέχνης

Η συλλογή έργων τέχνης είναι ένα χόμπι συναρπαστικό που βασίζεται στο ένστικτό, το γούστο, το πάθος, τη προτίμησή σας αλλά και στη μελέτη που έχετε κάνει. Το κόστος δεν είναι αυτό που θα καθορίσει αν θα γίνετε συλλέκτης έργων τέχνης.

Συλλογή έργων τέχνης

Περιγραφή

Συλλέγοντας έργα τέχνης  οποιασδήποτε αξίας ή μεγέθους αποτελεί μια δραστηριότητα  που σας χαρίζει όμορφες εμπειρίες και συναισθήματα.  

Η ενασχόληση με τα έργα τέχνης σας δίνει τη δυνατότητα να γνωρίσετε τις τέχνες  καλύτερα και με περισσότερες λεπτομέρειες. Δεν έχει σημασία η αξία του αντικειμένου αρκεί να σας αρέσει και να είναι κάτι διαφορετικό.

Πρέπει να αντιμετωπίζετε τη τέχνη με ανοιχτό μυαλό. Με το χρόνο τα μάτια σας θα εξοικειωθούν και θα εκπαιδευτούν ώστε να αναγνωρίζετε ένα αξιόλογο αντικείμενο αλλά και τις διαφορές μεταξύ των στυλ και των τεχνικών.

Η μελέτη και η επιμόρφωση σας δεν σταματάει ποτέ όσο σας ενδιαφέρει η συλλογή έργων τέχνης.

Άλλα οφέλη

Θα γνωρίσετε την ιστορία της τέχνης, θα εμπλουτίσετε τις γνώσεις για τους πολιτισμούς άλλων λαών, τα ήθη και τα έθιμα. 

Ενδεχομένως να εξελιχθείτε σε έναν συλλέκτη επενδυτή και τα έργα σας θα έχουν ή θα αποκτήσουν με τα χρόνια υψηλή εμπορική αξία.

Χρήσιμες συμβουλές

  • Αν ξεκινήσετε  τη συλλογή έργων τέχνης ως επένδυση καλό θα ήταν να ξεκινούσατε με τη καθοδήγηση κάποιου συμβούλου έργων τέχνης.
  • Να μην παρασύρεστε από τη μόδα και τι επικρατεί αλλά για την επιλογή σας να έχετε ως κριτήριο το γούστο και το ένστικτό σας.
  • Να μην έχετε μόνο μία γκαλερί ως σημείο αναζήτησης αλλά να έχετε  πολλά σημεία πώλησης ώστε η συλλογή σας να έχει το δικό σας ύφος και όχι κάποιου γκαλερίστα ή καλλιτέχνη.

Σε ποιους απευθύνεται

Όλοι μπορούν να γίνουν συλλέκτες έργων τέχνης ανεξαρτήτως επαγγέλματος, οικονομικής κατάστασης και ηλικίας αρκεί να έχουν τη διάθεση να γνωρίσουν τον κόσμο της τέχνης όπου και θα αγαπήσουν.

Τι πρέπει να θυμάστε

  • Δεν πρέπει να σταματάτε το διάβασμα και τη μελέτη, πρέπει να είστε όσον το δυνατόν πιο ενημερωμένοι.
  • Να κρατάτε όλα τα έγγραφα αγοράς των έργων που αγοράζετε ώστε αν θελήσετε να τα πουλήσετε, να είναι πιστοποιημένα. 
  • Αλλά και αν ακόμη εσείς τα αγοράσετε χωρίς πιστοποιητικά, να καταγράψετε κάθε λεπτομέρεια που αφορά το ιστορικό του αντικειμένου ρωτώντας τον πωλητή του, ώστε το κάθε αντικείμενο που έχετε να έχει την ιστορία του.

Που και πως

Οι αγορές σας μπορούν να γίνουν από γκαλερί, ατελιέ ζωγράφων, δημοπρασίες, foire, ιδιώτες, καθώς επίσης και από το  διαδίκτυο αφού πλέον η τεχνολογία έχει συμβάλλει στην προσέγγιση και απόκτηση πραγμάτων που μπορεί να είναι μακριά. 

Επίσης μπορείτε να εγγραφείτε ως μέλη σε site  όπου δραστηριοποιούνται στο χώρο αυτό ώστε να ενημερώνεστε για πολλές εκδηλώσεις αλλά και αγοραπωλησίες.

Ενδεικτικό κόστος

Δεν είναι απαραίτητο να αφιερώσετε ένα μεγάλο προϋπολογισμό για την απόκτηση έργων τέχνης.  Ειδικά τώρα που υπάρχει η κρίση, έχουν δημιουργηθεί πολλές ευκαιρίες για έργα μεγάλης αξίας αλλά και για έργα νέων καλλιτεχνών όπου πωλούνται σε χαμηλές και προσιτές τιμές και μη διστάζετε να διαπραγματεύεστε τη τιμή γιατί πάντα υπάρχει περιθώριο βελτίωσης.

Μπορείτε να βρείτε έργα τέχνης από 100€ και πάνω.

Συλλογή Νομισμάτων

Συλλογή Νομισμάτων

Συλλογή νομισμάτων δεν είναι μόνο ένα χόμπι ... είναι μια επένδυση. Κάθε νόμισμα που μπορεί να προσθέσετε στη συλλογή σας θα αποκτήσει αξία κατά τη διάρκεια των ετών.

Συλλογή πετρωμάτων

Συλλογή πετρωμάτων

Η Γη είναι φτιαγμένη από πέτρα, από τα ψηλότερα βουνά μέχρι τον βαθύτερο ωκεανό. Χιλιάδες πετρώματα και ορυκτά διαφόρων τύπων έχουν βρεθεί στη Γη. Όμως το ζητούμενο δεν είναι να τα αποκτήσετε και να κάνετε μία συλλογή αλλά μέσα από αυτά θα πραγματοποιήσετε ένα ταξίδι πισω στο χρόνο και μάλιστα πολλών εκατομμυρίων ετών. Θα σας συναρπάσει!

Δημοφιλείς δραστηριότητες

Bungee Jumping

Bungee Jumping

Το Bungee jumping είναι μια δραστηριότητα που περιλαμβάνει άλμα από ένα ψηλό σημείο χρησιμοποιώντας ένα μεγάλο ελαστικό σχοινί . Το σημείο του άλματος μπορεί να είναι ένα κτίριο, γέφυρα ή γερανός, αλλά

Squash (Τοιχοσφαίριση)

Squash (Τοιχοσφαίριση)

Το Squash είναι ένα άθλημα που παίζεται από δύο ή τέσσερις παίκτες σε τέσσερις τοίχους με μια μικρή λαστιχένια μπάλα. Το Σκουός είναι ένα ταχέως εξελισσόμενο άθλημα που προσφέρει μια εξαιρετική προπόνηση.