Φωτογραφία

Μπείτε στο μαγικό κόσμο της φωτογραφίας. Εκφράστε τα συναισθήματα σας, τη συγκίνηση και τη δική σας πραγματικότητα μέσα από την τέχνη της φωτογραφίας. Θα λατρέψετε το κλικ του φωτογραφικού φακού, θα καταγράψετε και θα αποτυπώσετε γεγονότα και εικόνες που θα αποτελούν αναμνήσεις και ιστορία.

Φωτογραφία

Περιγραφή

Η φωτογραφική τέχνη κινητοποιεί το σώμα, το μυαλό και τη ψυχή μας, ενώ παρακολουθεί και καταγράφει έναν κόσμο που διαρκώς αλλάζει. Ο φωτογράφος, την ώρα που φωτογραφίζει, βρίσκεται σε μια κατάσταση έντονης παρατήρησης για ότι συμβαίνει γύρω του, το πώς αλλάζει η ζωή κάθε δευτερόλεπτο.

Η φωτογράφιση είναι πολύ κουραστική δουλειά, αφού απαιτεί έντονη εγκεφαλική εγρήγορση και παρατηρητικότητα.

Τα συναισθήματα και η σκέψη λειτουργούν σαν μια ολότητα και αποτυπώνονται στο τελικό αποτέλεσμα. Αυτό κάνει την τέχνη της φωτογραφίας πολύ ενδιαφέρουσα, μοναδική και διακριτή.

Ουσιαστικά μέσα από τη φωτογραφία πλησιάζετε και ερμηνεύετε τον κόσμο γύρο σας και με την επιλογή του κλικ τοποθετείτε εσάς και τους άλλους μέσα σε αυτόν.

Πάρτε τη μηχανή μαζί σας γιατί ποτέ δεν ξέρετε τι μπορεί να προκύψει, και φωτογραφίστε τοπία, πορτραίτα, την ζωή την ίδια. Ταξιδέψτε, ζήστε εμπειρίες τραβήξτε φωτογραφίες και γράψτε ιστορία.  

Ειδικά η φωτογραφία στη φύση για να είναι δημιουργική και να έχει εξαιρετικό αισθητικό αποτέλεσμα απαιτεί υπομονή και επιμονή.

Είναι δύσκολη ενασχόληση γιατί σε αντίθεση με άλλες φωτογραφίσεις είναι πολύ μοναχική, και ειδικότερα αν μιλάμε για την απαθανάτιση της άγριας φύσης και ζωής.

Η φωτογραφία είναι συναρπαστική γιατί σαν τρόπος έκφρασης αποτυπώνει στιγμές από έναν συνεχώς μεταβαλλόμενο κόσμο, φρεσκάρει τη μνήμη αλλά και διαμορφώνει το μέλλον.

Οφέλη για την υγεία

  • Βελτιώνει σημαντικά τη μνήμη στα άτομα κυρίως άνω των 60 ετών.
  • Διατηρεί το μυαλό σε εγρήγορση και υγιές.
  • Επιβραδύνει τον ρυθμό γήρανσης του εγκεφάλου.

Άλλα οφέλη

  • Αυξάνει τη παρατηρητικότητα.
  • Καλλιεργεί την υπομονή και την προσήλωση.
  • Κοινωνικοποιεί και κάνει νέους φίλους.
  • Ενισχύει την αντιληπτική ικανότητα και τη στρατηγική σκέψη.
  • Αποτυπώνει συναισθήματα και απελευθερώνει ενδόμυχες σκέψεις.
  • Ενισχύει τα κριτήρια της επιλογής.

Χρήσιμες συμβουλές

Παρακολουθείστε μαθήματα, κάντε φωτοβόλτες, γνωρίστε καινούργιους φίλους, συμμετέχετε στα δρόμενα με τον φακό σας και φωτογραφίζετε με περίσκεψη και σύνεση ώστε το πάτημα του κλικ κάθε φορά να αποτελεί μια δική σας μοναδική απόφαση ανεξάρτητα πόσο καλή θα φανεί η φωτογραφία με μια πρώτη ματιά.

Σε ποιους απευθύνεται

Απευθύνεται σε όλους που θέλουν να εκφράσουν με «μια φωτογραφία χίλιες λέξεις»!

Τι πρέπει να θυμάστε

Η φωτογραφία είναι τέχνη που για να ανακαλύψετε τα μυστικά της χρειάζεται υπομονή, χρόνο και χρήματα.

Δεν πρέπει να ξεχνάτε ότι η καλή φωτογραφία είναι αποτέλεσμα του συνδυασμού πολλών εργαλείων μαζί, όπως, η φωτογραφική μηχανή, το φως, το χρώμα, η ψυχολογία και το timing.

Που και πως

Αν έχετε χρόνο και μερικά χρήματα στην άκρη σίγουρα μπορείτε να απολαύσετε το μαγικό κόσμο της φωτογραφίας.

Υπάρχουν πολλές σχολές φωτογραφίας και φωτογραφικές λέσχες που διοργανώνουν σεμινάρια φωτογραφίας για όλα τα γούστα.

Ενδεικτικό κόστος

Η μύηση στη τέχνη της φωτογραφίας μπορεί να γίνει μέσω 2μηνων ή 3μηνων ταχύρρυθμων σεμιναρίων με μηνιαίο κόστος γύρω στα 60€.

Βρες παρέα για Φωτογραφία

Ζωγραφική

Ζωγραφική

Η ζωγραφική ανήκει στις καλές τέχνες και είναι η τέχνη της παραγωγής ή αναπαράστασης μίας πραγματικής ή φανταστικής εικόνας, μέσω προσωπικής εργασίας, με την βοήθεια φυσικών ή ηλεκτρονικών μέσων.

Δημοφιλείς δραστηριότητες

Bungee Jumping

Bungee Jumping

Το Bungee jumping είναι μια δραστηριότητα που περιλαμβάνει άλμα από ένα ψηλό σημείο χρησιμοποιώντας ένα μεγάλο ελαστικό σχοινί . Το σημείο του άλματος μπορεί να είναι ένα κτίριο, γέφυρα ή γερανός, αλλά

Squash (Τοιχοσφαίριση)

Squash (Τοιχοσφαίριση)

Το Squash είναι ένα άθλημα που παίζεται από δύο ή τέσσερις παίκτες σε τέσσερις τοίχους με μια μικρή λαστιχένια μπάλα. Το Σκουός είναι ένα ταχέως εξελισσόμενο άθλημα που προσφέρει μια εξαιρετική προπόνηση.